Handsets gets taken to the grave

Van Mensvoort
October 26th 2006

phone coffin

More people than ever are asking to be buried or cremated with their mobile phones when they die. The trend, which began in South Africa, has now spread to a number of countries, including Ireland, Australia, Ghana, and the US.

"People want to be buried with the totems that they feel represents their lifestyle."

"We came across one guy who asked to be buried with his mobile phone and his Blackberry, and also with his laptop." , thus Martin Raymond, director of international trend-spotting think-tank, The Future Laboratory.

news.bbc.co.uk

Share your thoughts and join the technology debate!public: 1

4 comments

koert.com
Posted 27/10/2006 – 00:39

I've reposted this item because I found such a wonderful image to go with it.

Koert
Posted 30/03/2006 – 14:22

Ik las ook nog bij het artikel dat ze soms mee gecremeerd worden, waarbij de batterijen kunnen ontploffen.

HendrikJan
Posted 30/03/2006 – 12:32

Gevonden op de website van De Telegraaf:
Ieren nemen mobieltje mee het graf in
door onze redactie
AMSTERDAM - De één is echt verknocht aan zijn mobieltje, de ander hoopt onder de grond bereik te hebben in het gevalletje van schijndood. Welke reden dan ook: steeds meer Ieren nemen hun mobiele telefoon mee naar het hiernamaals.
In Ierland is het heel gewoon om een dierbare te begraven en hem/haar enkele persoonlijke aandenken mee te geven. Tien jaar geleden ging een goeie fles whiskey vergezeld van foto’s, trouwring en andere persoonlijke items mee het graf in, vandaag de dag zijn het de nieuwste gadgets.
Begrafenisondernemer Seamas Griffin uit Dublin zegt in de Belfast Telegraph dat van een trend nog geen sprake is. “Ik heb het nu een paar keer meegemaakt, Ik heb mensen begraven zien worden met allerlei dingen, zelfs een pieper.” Ook collega Keith Massey zegt het steeds vaker mee te maken dat mensen mobiele telefoons mee het graf in nemen. “Vooral jonge mensen.”
Massey denkt dat sommige mensen hun mobiele telefoon meenemen, omdat ze bang zijn wakker te worden in hun kist. Wakker gebeld zullen ze niet worden. Voor het meenemen van een mobieltje gelden enkele regels, waaronder de regel dat de telefoon uit moet staan of op ‘stil’ moet worden gezet. “Het zal best wel eens voorgekomen zijn dat een mobieltje in de kist af is gegaan, maar de meeste mensen zetten hem uit.”

load more

What is your view on the coronavirus?


Ine Geevers: #YesNaturally was about co-evolution and partnership. How to become friends with o.a. bacteria, microbes and viruses. Because yes, they can be deadly and vital at the same time.

Comment
Already a member? Login.