we are hiring!

Next Nature Network is voor een nieuwe tentoonstelling op zoek naar een onderzoeker Diversiteit

Next Nature Network werkt aan een grote expositie die volgend jaar in het Evoluon in Eindhoven gaat plaatsvinden onder de werktitel 'Retro Futurisme.' De expositie kijkt binnen verschillende onderwerpen naar hoe we vroeger over de toekomst nadachten, deze vormgaven en hoe we van die gedachten uit opnieuw naar de toekomst kunnen kijken (dus hoe en of de toekomst zichzelf herhaalt) 

Binnen de opzet van de tentoonstelling speelt, naast vele andere thema's, diversiteit een rol. Op welke dromen en gedachten hebben we ons toekomstdenken gebaseerd? Is dat denken en doen universeel of kunnen we juist spannende tegenstellingen vinden over de gehele wereld? 

Voor het onderzoeksteam zijn we op zoek naar een professional die op freelancebasis met ons het verhaal voor de expositie vormgeeft.

Vaardigheden

- Je hebt affiniteit met populaire cultuur/ cultuurgeschiedenis (van vroeger)

- Je hebt affiniteit met het ontwikkelen van tentoonstellingen en het onderzoek wat daarbij hoort

- Je hebt ervaring met het vertalen van complexe informatie naar een breed publiek.

- Je hebt aantoonbare ervaring met het diversiteitsvraagstuk 

Wat bieden wij jou?

- Een positie van 4 maanden, 1 dag per week. Startend zo snel mogelijk.

Organisatie

Als onderzoeker diversiteit maak je deel uit van het researchteam van de tentoonstelling. Deze bestaat uit 4 parttime onderzoekers. Met hen ontwikkel je de content van de tentoonstelling.

Next Nature Network (NNN) onderzoekt en visualiseert hoe onze technologie zo complex, intiem en autonoom wordt waarna het haar eigen natuur wordt. We stimuleren discussie, initiëren publicaties en creëren reizende exposities. Ons netwerk, welke we onderhouden via ons online magazine en social media, is een wereldwijde autoriteit op dit thema. Ons doel is om ons beeld van de natuur in vraag te stellen en een pad voor de toekomst uit te stippelen dat niet alleen bevredigend is voor de mensheid, maar ook voor onze planeet als geheel.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (perspectieven, ideeën, cultuur, leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, religie, etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Next Nature Network.

Ons kernteam werkt in Amsterdam en Eindhoven – ons netwerk over de hele wereld. Het team bestaat uit een eclectische mix van creatieve mensen; van denkers tot makers tot zakenmensen.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar lies@nextnature.net