Recently, I had a nice day in the Dutch dunes with the people of Blocter.com, who show the people behind blogs.


We closely investigated the Scottish highland cattle that acts as a replacement for the long extinct wild aurochs in the regenerated Dutch landscape, which also includes cellphone antenna masts dressed up to look like trees – a regular mast would, of course, spoil the landscape.


Meanwhile we discuss how much of what we think of as nature is in fact a simulation – an image created according to what people want nature to be –, while at the same time technological developments fundamentally influence and alter our relation with nature.


koert van mensvoort explains cellphone antenna trees for dummies

Related: Nextnature interview, Real nature is not green, Nextnature visual essay.

Enjoying this story? Show it to us!

0 Likes

Share your thoughts and join the technology debate!

5 comments

 • De Schotse Hooglanders hebben wel degelijk een functie, anders dan dat het leuk staat. De duinen zijn wel degelijk natuurgebied. Er komt van alles aanwaaien dat groeit en bloeit. Er wordt geboren en er gaat dood. Er wordt gegeten en opgegeten. Ik moet een beetje zuchten van dat mild-smalende toontje. Kom je sowieso wel eens in de natuur ? Goeie wandelschoenen heb je in elk geval niet. Het lijkt makkelijker voor jou boven te staan dan te duiken en te ondergaan. Te simpel van oordeel. Niet goed gekeken. Zwart/wit, geen grijstonen. Die mast, daar ben je vast met de auto gekomen. Maar goed, inmiddels is het ruim 4 jaar later, misschien ben je wijzer geworden.

  Posted on

 • Ik zie alle comments hier nu pas. Maar ik zal ook even mijn keuze duidelijk maken waarvoor ik de interviews in het Engels doe. Overigens leg ik de keus wel bij de geinterviewde. Willen ze het niet dna doen we het in d emoedertaal en ondertitelen we het uiteindelijk. (Zie de Trendbeheer video) De blogwereld stopt niet bij de Nederlandse grens en het internet zelf ook niet. Dus als je online werkt vind ik de stap naar Engels vrij logisch. Ik maak films voor iedereen en niet alleen voor de Nederlander. Daarnaast zijn wij als Nederlanders heel erg gewend om ondertitels te lezen maar een Engelstalige die alles nagesynchroniseerd ziet is snel weg als iets ondertiteld is. Daarnaast is Koert z'n engels erg goed ookal hoor je heel duidelijk dat hij Nederlands is. Maar dat irriteert waarschijnlijk alleen bij Nederlanders.

  Posted on

 • Dank voor de complimenten Paul, ze zijn in het geheel voor rekening van de uitermate professioneel uitgeruste mensen van http://Blocter.com: Het was hun wens de opname in het Engels te doen. Tot zover het korte antwoord op je vraag. Nu dan het lange antwoord: Toen ik het terugzag bedacht ik me al dat ik op de dag van opname waarschijnlijk een 'bad-english day' had – ik ga er maar even vanuit dat het aan mij lag en niet aan de montage. Ik betwijfel echter of het in het Nederlands zoveel beter geweest was, eerlijk gezegd. Hangt meer van de waan van de dag af (stress, goed nachtrust, overdonderd door de overvloed aan bomen, etc.). Soms is het zelfs in het Engels beter, of op zijn minst coherenter (zie bijvoorbeeld: https://nextnature.net/?p=2027). De algehele keuze voor Engels of Nederlands op de blog blijft een dilemma. Aan de ene kant is het absoluut geen verrassing dat het nextnature thema en de bijbehorende blik vanuit een Nederlandse context is ontstaan. Soms wil je dat ook aanstippen, zoals in dit clipje. Tegelijkertijd menen wij dat het nextnature thema internationaal speelt en relevant is. Ik zie geen enkele reden het te beperken tot de Nederlandse navel. Heus ik vind Nederland een mooie stad (het lukt mij persoonlijk niet om het als een land te beschouwen) en ik zal mijn Nederlandse afkomst altijd blijven waarderen, net zoals ik ook mijn Brabantse achtergrond nog altijd koester en waardeer (al 15 jaar woonachtig boven de rivieren en nog steeds een zachte G). Evengoed meen ik dat de wereld groter is dan Brabant of Nederland, so to speak. Het is om die reden dat we de keuze hebben gemaakt de blog Engelstalig te maken. Slechts 5% van de bezoekers op deze website komt uit Nederland (er komen ongeveer evenveel bezoekers uit Texas). De andere 95% van de bezoekers heeft nu geen enkel idee waar deze comment over gaat.

  Posted on

 • Ten eerste complimenten voor de professionele look van het filmpje. Kunnen veel bloggers/prosumers/users/co-creatoren een voorbeeld aan nemen! Ten tweede geeft het mij een goede inleiding op de thematiek van de website. Wel jammer dat u klaarblijkelijk meent dat alle communicatie in het Engels dient te verlopen. Naar mijn mening verliest u met het maken van deze keuze veel van de nuancering en welbespraaktheid die u heeft wanneer u zou spreken in uw eigen moedertaal. Het filmpje zou ook veel authentieker zijn en meer gespitst op de werkelijke inhoud. Graag zou ik willen weten waarom u voor de Engelse taal gekozen heeft?

  Posted on

 • Nice painting Koert!

  Posted on

More like this