Visual of SpaceFarming-NL
Project

SpaceFarming-NL

Ga op reis naar de toekomst van voedsel in het Evoluon!

Vanaf 24 september 2023 lanceert Next Nature haar nieuwste tentoonstelling: Spacefarming: Het Voedsel van Morgen. Deze tentoonstelling wordt gepresenteerd in het iconische Evoluon en onthult de voedselrevolutie die ons te wachten staat op planeet Aarde en daarbuiten.

Ervaar Spacefarming in het Evoluon:

Ontdek een wereld van toekomstig voedsel zoals je het nog nooit hebt gezien! Spacefarming onderzoekt het potentieel van het verbouwen van voedsel in de ruimte en onderzoekt manieren waarop deze baanbrekende prestaties kunnen bijdragen aan oplossingen in het hier en nu op de Aarde. Stap binnen in onze adembenemende tentoonstellingsruimte, waar in aantrekkelijk vormgegeven koepels een overvloed aan verrassende ideeën en innovaties herbergen, afkomstig van wetenschappers, technologen, boeren, ontwerpers, filosofen, makers en kunstenaars. Dompel jezelf onder in alternatieve culinaire mogelijkheden en ontdek de spannende ontwikkelingen die ons te wachten staan op het gebied van voedsel.

Beeld door Chloé Rutzerveld

Onthulling van de hoogtepunten:

Margaret van Those Vegan Cowboys

Margaret, de Roestvrijstalen Koe:

Ben je klaar om Margaret te ontmoeten? De roestvrijstalen koe, gecreëerd door Those Vegan Cowboys, produceert zonder dat er een dier aan te pas komt, melk! Dit alles gemaakt door micro-organismen. Met deze revolutionaire aanpak kunnen we genieten van kaas, melk, yoghurt en andere zuivelproducten zonder afhankelijk te zijn van traditioneel vee, waardoor we onze impact op de natuur minimaliseren.

Stap in de Algenkoepel:

Ervaar de betoverende Algenkoepel, een creatie van SPACE10. Deze vier meter hoge bioreactor toont het potentieel van algen als een duurzaam alternatief voor traditionele vleesproducten. Algen zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen en kunnen snel worden gekweekt in kleine ruimtes. Verken deze overvloedige voedselbron die minimale landbouwgrond vereist en een geschiedenis heeft die teruggaat tot de Azteken.

Wij staan aan het begin van een nieuwe voedselrevolutie, en deze tentoonstelling is slechts het begin. De ideeën die hier worden gepresenteerd zijn het topje van de ijsberg van innovatie. Tegen 2050 geloven wij dat we in staat zullen zijn om meer dan 10 miljard mensen te voeden, met minimale schade aan onze planeet. Kom nu langs en wees onderdeel van de verandering!

Algae Dome van SPACE10
Wieger Wamelink aan het werk

Ontdek de Toekomst van Voedsel in de Ruimte:

Zoals eerder gezegd, de tentoonstelling beperkt zich niet tot de Aarde. Duik in de mogelijkheden van voedselproductie in de ruimte via een augmented reality-installatie van ontwerper Isabelle Udo. Aanschouw planten die groeien zonder zwaartekracht, waarbij ze conventioneel groeien trotseren en op nieuwe en onverwachte manieren bloeien. Ruimtebioloog Wieger Wamelink van de Wageningen Universiteit onderzoekt in het Evoluon teelt van gewassen met behulp van gesimuleerde Mars- en maanbodem die door NASA wordt verstrekt. Op dit moment kweekt hij aardappelen in een replica van Marsbodem. Dus wij hopen binnenkort een eerste ruimte frietje aan te kunnen bieden.

Publicaties:

Voor degenen die een dieper inzicht willen krijgen in de tentoonstelling, zal Next Nature een tijdschrift over Spacefarming uitbrengen (in het Nederlands en Engels). Daarnaast hebben we een speciaal Nederlands handboek voor kinderen genaamd "Handboek voor Ruimteschip Aarde", met een recept voor een ‘krekelreep’ en leuke opdrachten.

Beide publicaties zijn te koop vanaf 24 september in de museumwinkel van het Evoluon en de online winkel van Next Nature.

Kinderprogramma:

Wij betrekken kinderen en jongeren via interactieve activiteiten in de wereld van toekomstig voedsel. Van workshops en schoolprogramma's tot voedselfeesten in zowel Eindhoven als Amsterdam, bieden we een scala aan spannende leerervaringen aan.

U kunt ticket bestellen vanaf 1 Augustus voor SPACEFARMING

More like this